Seneste Nyt Fra Vegvisir Race

AFLYST - LÆS PRESSEMEDDELSE PÅ BÅDMAGASINET 

Farvel til 6 dages regelen

I Danmark er corona-virussituationen generelt under kontrol. Virussen har haft mindre lokale udbrud, der er blevet kontrolleret og lukket af myndighederne. Lokalt på Falster er tilstedeværelsen af ​​virus meget lav til trods for masser af turister over sommeren. 

Den kontrollerede situation har netop fået regering og folketing til at fortsætte åbningen af det danske samfund. Barer og restauranter må have åbnet længere, forsamligsforbudet på 100 personer opretholdes det samme gør muligheden for at samle op til 500 fortrinsvis siddende personer. For Vegvisir Race der er en international event er det vigtigt, at turister kan komme til landet så længe eller kort som de vil uden at skulle fremvise dokumentation på at de er i landet i mindst 6 dage. ALLE turister fra ALLE europæiske lande (undtagen Spanien, Belgien, Luxemburg, Rumænien og Bulgarien) nu kan komme ind i Danmark uden anden dokumentation end en pas og et bevis for bopæl i hjemlandet.

Kranetimer

Kranløft leveret af Vegvisir Race er som følger:

Onsdag 2. september, 14.00 - 16.00

Torsdag 3. september, 09.00 - 12.00

Fredag ​​4. september, 10.00 - 12.00

Lørdag 5. september, 15.00 - 19.00

Søndag 6. september 0700 - 11.00

 

Hvis du ønsker at kran på et andet tidspunkt, kan vi give dig navnet på et kranfirma, men du skal selv tage dig af logistik og udgifter.

 

Starter og Dockout - tidligere end normalt

Startene går tidligere. Så den første start vil være kl. 16:00. Første dockout vil være fra 15:00. Der går 30 minutter mellem startene. Umiddelbart efter en start begynder dockout til næste start. Denne ledes af løbsledelsen via VHF.

 

Socialt samvær på marinaen- ikke i år

På grund af corona-virus og for at beskytte både deltagere, frivillige og tilskuere er følgende blevet besluttet. Der vil ikke være sociale begivenheder forud for løbet onsdag aften. Marinaen er et lukket område for deltagere og frivillige. Klubhuse er kun for frivillige. Deltagerne bedes venligst bruge toiletter og bade i land. På marinaområdet beder vi deltagerne om at være om bord på / i eller på broerne tæt på deres både. De frivillige vil ikke sælge ikke mad og drikke på molen i år. Vi beder venligst folk, der går på broer, om at holde til højre. Der er masser af muligheder for at socialisere uden for marinaen, hvor de "normale" danske regler gælder - deltagere kan her mødes i grupper, og både caféer og restauranter er åbne. Vi anbefaler at spise og drikke udendørs.

HVIS DU ALLEREDE NU VED, AT DU IKKE KAN VÆRE I ÅRETS VEGVISIR RACE, SÅ LAD SEND OS ET AFBUD ASAP

SEND EMAIL

----------------------

Om 4 uger starter Vegvisir Race 2020

På grund af corona-virussituationen er tingene anderledes i år. Voresfokus er at arrangere og køre Vegvisir Race så sikkert som muligt for både deltagere, officials, frivillige og tilskuere. Desuden afvikles begivenheden i overensstemmelse med dansk lovgivning og regler indført for at tackle corona-virussituationen.

Som arrangører af arrangementer bliver vi nødt til at tackle situationen internationalt, nationalt og lokalt.

 

6-dages regel - dokumentation for indrejse i Danmark

Vegvisir Race er en international begivenhed med deltagere fra syv europæiske lande. I øjeblikket kan borgere fra Norge, Sverige og regionen Schleswig-Holstein i Tyskland indtaste Danmark uden yderligere dokumentation end et bevis for ophold i deres hjemland.

Bortset fra at borgere fra alle europæiske lande (undtagen Luxemburg, Bulgarien og Rumænien) kan indrejse Danmark i deres egen båd eller i en lejet båd, så længe de kan fremlægge et dokument, der bekræfter, at båden vil tilbringe mindst 6 nætter i danske farvande. Det behøver ikke være i den samme marina.

Marinaen vil være lukket for offentligheden

Som de foregående år placeres deltagerne og deres både i marinaen i Nykøbing Falster. Men i år bliver marinaen lukket for offentligheden. Det betyder, at sejlere og officials fra klubberne vil have havnen for sig selv. Klubhuset for sejlklubben Vikingen er dog kun til officials og frivillige.

Så desværre vil der ikke være nogen sociale arrangementer i år. I øjeblikket er caféer, restauranter, supermarkeder osv. åbne, og deltagerne kan selvfølgelig mødes uden for marinaområdet i overensstemmelse med de danske retningslinjer for social distancering. 

Hvis vejret tillader det, uddeles startnumrene og trackere uden for motorbådklubben. Kun en person fra hver båd er tilladt ved afhentning. I tilfælde af kø skal reglerne om at holde mindst 1 meter social afstand overholdes.

 

Skippermøde

Skippermødet udsendes på Facebook og Youtube. De relevante links vises på vegvisirrace.com. Det vil være muligt for deltagerne at stille spørgsmål til race management i kommentarfeltet på Facebook.

 

Dock out-proceduren skal overholdes

Dock out før start, og de fulde startprocedurer bliver kaldt af løbets race officerer på VHF Cha 72. Som de foregående år vil startproceduren styres af et startkomité på molen ved hjælp af lydsignaler og flag. Da de danske regler for ikke-professionelle sportsbegivenheder kun tillader 500 personer at samles, inklusive både deltagere, officials, frivillige og tilskuere, er det meget vigtigt at lytte til og respektere opfordringerne til dock ud til hver enkelt start.

Startlinie længere mod syd

Startlinien flyttes i år omkring 100 meter mod syd til industrimolen syd for indsejlingen til marinaen. 400 tilskuere er tilladt inde på området.

Et appendiks til sejlsvejledningen uploades snart for at afklare den nye startprocedure. Imidlertid er hovedbudskabet, at i stedet for et løb med få starter over en kort tidsperiode, vil vi have flere "løb", og dermed flere mindre starter over et længere tidsrum. Det betyder, at de første starter vil gå tidligere, vores ambition er stadig at have alle både ud af Guldborgsund før solnedgang kl. 19.59. De fleste af de ovennævnte initiativer er sat i værk for at begivenheden overholder de danske regler for offentlige samlinger til sportsbegivenheder.

 

Ved måltagningen

Målstregen vil, som i de foregående år, være mellem en bøje, der er placeret vinkelret ud for sejlklubben Vikingens klubhus. Trackere og startnumre skal afleveres ved motorbådens klubhus - det samme sted som udleveringen og der gælder de samme sikkerhedsregler for social afstand og ansigtsmasker. Vegvisir Race 2020 finishere får udleveret deres finisherpolo ved samme lejlighed.

 

Deltagerne i 2020 modtager en voucher

Da der hverken vil være skippermøde eller efter fest, vil alle deltagere, der er tilmeldt sig Vegvisir Race 2020, modtage en rabatkupon på € 20 for singlehand sejlere og € 40 for dobbelthandere. Kuponen kan indløses, når du tilmelder dig Vegvisir Race 2021 og vil være gyldig indtil 15. oktober - en måned efter tilmeldingen åbner.

Sejlere fra stort set hele EU kan sejle i DK

Åbningen af den danske grænser fortsætter. Det betyder, at sejlere fra hele EU med undtagelse af Portugal og dele af Sverige fra den 27. juni er velkomne. Dermed kan alle tilmeldte både til Vegvisir Race om en god uges tid entre de danske farvande. 

Desværre fastholder regeringen fortsat 6 dages reglen, som betyder at der skal overnattes 6 nætter i sammenhæng på samme sted, hvis turister vælger at besøge Danmark. Stærke kræfter bl.a. FLID arbejder på enten en fjernelse af 6-dages reglen eller en undtagelse for sejlere. 

Læs mere om reglerne fra Udenrigsministeriet på linket HER

  

Grænserne mod Europa åbnes dag for dag

Der kom gode nyheder den 11. juni da organisationen FLID (Foreningen af Lystbådehavne i Danmark) kunne fortælle, at deres forhandlinger med justitsministeriet og politiet nu begynder at bære frugt. 

"Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan fra den 15. juni 2020 rejse ind i Danmark

Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan fra den 15. juni 2020 indrejse i Danmark, uden at opfylde kravet om et anerkendelsesværdigt formål. De skal alene dokumentere, at de bor i Slesvig-Holsten.

For de resterende tyske og norske sejlerturister, afventer vi snarest en centralt godkendt formular, der dokumenterer kravet om 6 dages ophold," skriver FLID på deres hjemmeside. 

For Vegvisir Race betyder det at en stor del af de tilmeldte tyske sejlere kan sejle ind i dansk farvand. Kravet om ophold i 6 dages ophold er som det fremgår også bortfaldet.

Vegvisir Race Team er i tæt kontakt med FLID, der forventer at grænserne over sommeren åbnes til stadigt flere europæiske lande.   

Vegvisir Race 2020 - bliver en realitet

I går aftes den 6. april holdt den danske statsminister Mette Frederiksen en ”state of the nation” tale og pressekonference. Det handlede om corona-virussituationen, og hvordan vi i Danmark langsomt, langsomt vil forsøge at komme tilbage til en form for normal, eller måske snarere en form for ny normal. Dette inkluderer en annullering af alle begivenheder, der samler folk fra nu af og til slutningen af ​​august, men samtidig er det jo godt nyt for Vegvisir Race for ...

"DETTE BETYDER, AT VEGVISIR RACE 2020 FAKTISK VIL FINDE STED"

Guldborgsund Kommune, de fem medarrangementer af sejlklubber og jeg selv i Shorthand ECM har fulgt udviklingen i Danmark og Europa, og det har virkelig været en hård tid at se på at andre events og regattaer i løbet af foråret og sommeren er blevet lukket ned - ikke mindst sommerens Olympiske Lege i Japan.

Fokus på kapsejladsen

Da vi i går fik et grønt lys til at køre på er det netop det vi vil gøre. For os er essensen af ​​Vegivisir Race at få vores deltagere på vandet i Guldborgsund, Smålandshavet og i Østersøen for at konkurrere med venner og konkurrenter og for at deltagerne kan finde ind til deres egen indre Vegvisir gennem den oplevelse som adventure sail racing giver når man sejler om dagen og gennem natten under september fuldmånen.

Derfor er vores opmærksomhed skarpt rettet mod løbshåndtering og afvikling. Vi skal være på plads lige fra det øjeblik, deltagerne kommer til Nykøbing, enten med bil og trailerbåd eller ad søvejen, sikkerhedskontrol skal udføres, sikker dock out, præcise starter, sikkerhedsovervågning af sejlerne og fejlfri måltagning i Nykøbing.

Vi har allerede gjort det i tre år, og vi forsøger at forbedre os hvert år. I år 2020 og måske i nogle år fremover skal vi lære noget nyt. Vi er nødt til at tilegne os en ny evne - vi skal lære at lave Vegvisir Race med social distancering som en del af eventet. 

Da sejladserne enten er single- eller doublehand har deltagerne ikke de udfordringer med hensyn til sociale distancering om bord på bådene, men på land skal alle vores normale aktiviteter genopfindes. Vi ved endnu ikke, hvordan vi vil gøre det. Men vi vil med sikkerhed tage handling, hvilket betyder, at hverken deltagere eller frivillige skal føle sig truede af corona virus under Vegvisir Race.

 

Vi er sikre på, at mange af jer længes efter at komme på vandet for at gøre det, vi alle elsker at gøre som sejlere. Vi tror, ​​at vi vil være i stand til at skabe det perfekte setup til seriøs 2Star og singlehanded adventure sail racing. Vi tror også, at vi kommer til at skabe en god oplevelse under eventet på landsiden. 

Vi glæder os til at se jer!