Vegvisir Race får Konge værtsby

Det er med stor glæde og store forventninger at vi kan løfte sløret for det nye samarbejde mellem Nyborg Kommune, Nyborg Sejlforening og Shorthand ECM og afholdelse af Vegvisir Race 2021. Læs mere om aftalen og den nye værtsby på hos vores mediepartner Bådmagasinet. 

Skærmbillede 2021-03-04 kl. 10.20.17.png

Vegvisir Race 2021 - statutterne er klar

Statutterne på dansk er klar til Vegvisir Race 2021. Her kan du se de grundlæggende forhold, der gør sig gældende for årets sejlads. Ikke mindst kan du se om dit sikkerhedudstyr er up to date og kvalificerer til godkendelse til Vegvisir Race. Er du interesseret i deltagelse på den 150 sømil lange singlehand tur, kan du se om du klarer "cuttet".

Gå til 2021 Statutterne

Tilmeldingen åbner 0202-2021 - klokken 2

Vegvisir Race 2021 - ny venue 

Vegvisir Race åbner billetsalget 2. februar. Det sker med annoncering af flere nyheder blandt andet, at sejladsen i år får ny værtsby.  

 

Der er flere gode nyheder til deltagerne i Vegvisir Race 2021. For det første vil alle 223 registrerede sejlere fra den aflyste 2020 udgave af eventet få overført deres startnummer til 2021. Skulle en deltager ikke have mulighed for at stille til start fra den 2 – 4 september, hvor sejladsen finder sted, står det vedkommende frit for at videresælge til tredjepart. 

For nye deltagere skal Kyndelmisse, 2. februar skrives bag øre. For her åbner tilmeldingen for deltagelse i enten 2Star eller singlehand på 80 eller 150 sømil-bane og for 2Star på 225 sømil distancen.

– Vi glæder os til at byde nye deltagere velkomne. Og det gør vi ved at åbne salget på Kyldelmisse, dagen, der markerer, at vi er halvvejs gennem vinteren. Når vi kommer nærmere 2. februar, løftes sløret for prisstrukturen 2021. Jeg kan afsløre, at der ovenpå skuffelsen i 2020 bliver budt op til fest i år, siger Morten Brandt.   

Ny venue – forhandlinger pågår  

Samarbejdet med Guldborgsund Kommune blev i december bragt til ophør. Derfor får Vegvisir Race også ny værtsby i år. Der pågår forhandlinger med flere kommuner om Vegvisir Race-værtsskabet og de muligheder eventet rummer for udvikling af side-events. 

– Jeg kan kun sige, at med de kommuner jeg forhandler med, så bliver den nye venue forrygende uanset hvad. Jeg glæder mig til at offentliggøre mere om samarbejdet. Jeg vil dog gerne slå fast, at Vegvisir Race konceptet består.  Det betyder, single- og doublehand, tre forskellige baner, der kræver at deltagerne mestrer navigation, taktik, meteorologi og masser af omstillinger, når banen tager deltagerne fra in- til offshore flere gange, siger han. 

 

128 både tilmeldt

Der er dagsdato tilmeldt 128 både, fordi alle 2020 deltagere har fået overført deres startnummer. Deltagerlisten rummer en stor mangfoldighed af både – fra rene cruisere til rene racere. Der er deltagere i alle løb og kategorier, dog står det sløjt til mht. flerskrogsbådene, hvor der kun er tilmeldt 2 både. Lige nu er fordelingen af deltagere 10 både  singlehand og 16 både 2Star-både på 80 sømil banen, 23 singlehand og 37 2Star på 150 sømil banen, mens der 42 både tilmeldt 2Star på den lange 225 sømil bane.

Om Vegvisir Race 

Vegvisir Race er en årlig tilbagevendende adventure sailracing event. Den er international med deltagelse af sejlere fra syv forskellige nationer primært tyskere, danskere og svenskere. Adventure sailrace-formatet garanterer deltagerne store oplevelser. Værtsby og område opnår målbar branding bl.a. gennem Vegvisirs kommunikationsplatform. De involverede frivillige fra lokale klubber indgår i kreative netværk på tværs af traditionelle skel og får gennem deres engagement også en betydelig økonomi ud af deres bidrag.

 

Om Shorthand ECM og Morten Brandt Rasmussen

Shorthand ECM er en event- og kommunikationsvirksomhed, der er grundlagt, ejet og drevet af Morten Brandt Rasmussen. Han konciperede i 2012 Silverrudder Challenge og Adventure Sailracing konceptet. Sejladsen, der havde Svendborg Amatør sejlklub som logistisk partner blev verdens største singlehand-kapsejlads i 2015, hvilket den fortsat er i dag. I 2017 blev Vegvisir Race skabt. Også denne tiltrækker sig sejlere fra hele Europa – sejladsen havde fem lokale sejlklubber som logistikpartnere. I 2019 modtog Morten Brandt Rasmussen prisen The Ocean Award af den tyske Trans-Ocean Verein for bl.a. ”med sine sejladser at have engageret hundredevis af cruising sejlere til at skifte til regatta mode”. I 2020 overtog han sejladsen Danmark Rundt fra Skandinavisk Singlehandsejlerforening og udviklede Round Denmark Race Inshore og Offshore koncepterne. Sejladsen laves i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportcenter. 

Da sejladsen er udsolgt ved 200 tilmeldte, og da de 128 skippere, der tilmeldte sig det aflyste Vegivisir Race 2020, fik deres billetter overført til 2021, er der kun 72 billetter tilbage til salg. Så hvis du vil sikre dig din plads på startlinjen når det går løs i den nye vidunderlige værtsby, så bør du ikke tøve med din tilmelding.

Når vi nu alligevel taler om det nye sted ...

Vi forhandler stadig med flere kommuner, så vi kan desværre endnu ikke afsløre præcis, hvor vores "Vegvisir Race Base 2021" vil være. Vi kan dog love, at det ikke bliver i den nordlige del af Danmark. Vi kan også garantere, at banerne bliver spektakulære og at Vegvisir Race DNA'et er velbevaret - med andre ord bliver der igen i år stram kystsejlads kombineret med hård offshore og masser af omstillinger. Og bare for at tilføje lidt mere spænding - sejladsen vil foregår i danske og tyske farvande.

2021 tilmeldingen åbner 02 februar 

Tilmeldingen til Vegvisir Race 2021 åbner den 2. februar. Dagen er kendt som Kyndelmisse i den kristne kalender og som Dise Blót i følge den gamle Asetro. 
Der er masser af spændende information på vej om Vegvisir Race 2021, hvor der bliver MEGET nyt at opleve for deltagene. 
Hold dig underrettet ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. 

2020 billetter overføres til '21

Alle 2020 deltagere får overført deres billet til 2021. Ønsker man ikke at deltage i 2021 eventet kan man sælge sin billet til tredjepart. Der er meget mere info på vej om årets Vegvisir Race, hvor billetsalget åbner i starten af februar. 
Forhandlinger om kompensation
Deltagere og sponsorer skal sikres i fremtidige Vegvisir Race-udgaver. Kompensation kan være på vej
Læs pressemeddelelse på Magasinet BÅDs hjemmeside

Datoen er på plads:  2. - 4. september 2021

 Vegvisir Race 2021 er planlagt til at ske fra 02. til 04. september.

Aflysning af VR 2020

En e-mail er gået ud til alle 2020-registrerede Vegvisir Racers. Denne informerer om de mulige følger af annulleringen af ​​2020-begivenheden. De 2020-tilmeldte vil blive informeret så hurtigt som muligt.

© 2018 Vegvisir Race an event by Morten Brandt // Shorthand ECM 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now